Monday 16 November 2009

Нова книга на Верджи

Текстове за качеството на живот, за повишаването на стандарта – вътре и извън нас и за куража на човека да върви напред.

След романа си «9 зайци», Виргиния Захариева – ни поднася събрани текстове върху културата на живеенето, писани през последните 9 години. Те предлагат психологически и джендър прочит на факти от реалността.

Виргиния Захариева е емблематична фигура за развитието на съвременната българска публицистика с характерния й стил, в който простотата на изказа служи на себепознанието и на баланса между материално и духовно.
Книгата излиза в два варианта – самия сборник с текстове и специално издание за ценители, придружено с аудио диск - амбиента «Къщата на Медуза». След невероятния успех на първия й амбиент проект «Български природни звуци», този път Виргиния Захариева ни завлича в подземието на римска цистерна в Истамбул. Записаните там звуци дават достатъчно място за въображението на четящия. Този диск не се слуша – направен е така, че да присъства дискретно до човека, който създава или просто има нужда от повече пространство.
«Милостта на малките огледала» е книга за творенето - в дизайна, в писането, пътуването, в правенето на дом, в изграждането на отношения, в задаването на въпроси към нас самите и към околните. Тя служи на насъщната потребност на човека от красота, себеусъвършенстване, истина и движение напред.
С други думи това са текстове, които съпътстват живеенето ни днес.

0 коментара:

Post a Comment